Gustav Vigelands kunstnerhjem

Gustav Vigelands kunstnerhjem

I 1924 flyttet Gustav Vigeland sammen med sin kone Ingerid til den nye boligen på Frogner. Leiligheten i atelierets tredje etasje er nesten 300 kvadratmeter stor og har to stuer, spisestue, soverom, bibliotek og kjøkken. Rommene er harmoniske og nøye gjennomtenkt, og bevart med det originale interiøret fra med 1920-årene.

Før innflyttingen viste Vigeland liten interesse for interiør. På Frogner derimot, engasjerte han seg for å gi leiligheten et personlig preg. I løpet av noen år utførte han rundt femti pasteller til leilighetens mange vegger og for stuene designet han tepper, puter, duker, lysestaker og lamper.

Omvisning i kunstnerhjemmet på Frogner

Det er dessverre bare plass til 15 personer i leiligheten om gangen. Hver omvisning tar således maksimalt 15 personer. Dette er på grunn av konserverings- og sikkerhetshensyn.

Billetter til Gustav Vigelands leilighet kan bestilles via TicketCo. Eventuelle usolgte billetter fra TicketCo kan kjøpes i resepsjonen. Omvisningene er ofte utsolgt, så sjekk billetter på TicketCo. Billettsalg refunderes ikke. Billetten gir i tillegg inngang i museet. Med forbehold om endringer.

Offentlige omvisninger i leiligheten (bestilling via TicketCo)

3. september kl. 16.00
1. oktober kl. 15.00
22. oktober kl. 15.00
5. november kl. 15.00
1. desember kl. 12.00, 13.00 og 14.00

 

Tilbake til bloggen